Επικοινωνία

Παραδοσιακό Καλύμνικο Σπίτι

Το Καλύμνικο Σπίτι  είναι ένα ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο της κ. Σκυλλά – Χαλκιδίου το οποίο στοχεύει στην διατήρηση και την προβολή του Καλύμνικου τρόπου ζωής του περασμένου αιώνα. Βρίσκεται στις νότιες παρυφές της Μονής Αγίων Πάντων, στην περιοχή Βοθύνοι και περιλαμβάνει αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού και οικοσκευής παλαιών νοικοκυριών.

Το μουσείο είναι ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό Καλύμνικο σπίτι στο οποίο θα βρείτε συγκεντρωμένα αντικείμενα από όλο το νησί που εκτίθενται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναβιώνει η ιστορία ενός παραδοσιακού αστικού σπιτιού του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Εδώ θα ταξιδέψετε στις κύριες καθημερινές δραστηριότητες, στα κοινωνικά γεγονότα και φυσικά στη θρυλική ζωή του Καλύμνιου σφουγγαρά!

Στο πανέμορφο αυτό σπίτι θα δείτε, μεταξύ άλλων, παραδοσιακές φορεσιές,  καθημερινά χρηστικά αντικείμενα καθώς και αναπαραστάσεις οικιακών δραστηριοτήτων και εργασιών.

Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 08:30-14:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο στο τηλέφωνο 22430 51635.