Επικοινωνία

Δραστηριότητες στη Θάλασσα

Καταδύσεις

Οι καταδύσεις είναι μια δραστηριότητα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στην Κάλυμνο, καθώς χάρη στη ναυτιλία και τη σπογγαλιεία η παράδοση των ντόπιων σε αυτές είναι μακρόχρονη.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Κάλυμνο ιδρύθηκε η πρώτη κρατική σχολή κατάδυσης ενώ εδώ θα βρείτε τη μεγαλύτερη αποδεσμευμένη περιοχή - μήκους 12 χιλιομέτρων ακτογραμμής- για αυτόνομη κατάδυση. Αν και απαγορεύεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για λόγους προστασίας των αρχαιολογικών θησαυρών, η αυτόνομη κατάδυση είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε στην Κάλυμνο αφού πρώτα επικοινωνήσετε με ένα καταδυτικό κέντρο ή και μόνοι σας αν έχετε τις κατάλληλες γνώσεις και εξοπλισμό.

Ο βυθός της περιοχής είναι πλούσιος, και εκτός από την πληθώρα ειδών θαλάσσιας ζωής που θα συναντήσετε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε απομεινάρια απο αρχαία και νεότερα ναυάγια πλοίων.

Scuba Diving

Ετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα και αρχίστε την εξερεύνηση σε όποια απο τις προτεινόμενες περιοχές καταδύσεων επιλέξετε. Οι περιοχές που προτιμούνται περισσότερο είναι οι παρακάτω:

  • Η περιοχή Θέρμα – Πιθάρι, μήκους 12 χιλιομέτρων ακτογραμμής.
  • Το Καταδυτικό Πάρκο, το πρώτο στην Ελλάδα.
  • Δύο σπογγοκαλλιέργειες, η μία στο Καστέλλι και η άλλη στο Καμπί.
  • Η περιοχή Διαπόρι της Λέρου, η οποία είναι από την πλευρά της Καλύμνου και είναι εύκολα προσβάσιμη.

Στην Κάλυμνο φυσικά θα βρείτε αρκετά κέντρα ειδικευμένα στις καταδύσεις, που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα εάν δεν είστε τόσο έμπειροι ή εάν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια.

 

Ψάρεμα

Η Κάλυμνος είναι ξακουστός ψαρότοπος και έτσι οι λάτρεις του ψαρέματος μπορούν να αφιερώσουν πολλές ευχάριστες ώρες στο αγαπημένο τους χόμπυ, επιστρέφοντας το βράδυ με νόστιμα ψάρια και θαλασσινά για το τραπέζι τους. Αν δεν έχετε φέρει μαζί σας τα απαραίτητα σύνεργα, θα βρείτε το, τι χρειάζεστε στα εξειδικευμένα καταστήματα της Πόθιας.

 

Deep Water Solo

Η γεωμορφία της Καλύμνου είναι ιδανική για την εξάσκηση του DWS. Ειδικότερα, μπορείτε να νοικιάσετε ένα πλεούμενο (π.χ κανό) από την περιοχή του Βαθύ και στη συνέχεια να ξανοιχτείτε στον κόλπο κάνοντας αναρρίχηση στους βράχους πάνω από το νερό, με μόνο εξοπλισμό τη σκόνη μαγνησίας και τα παπούτσια σας. Επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη, καλό θα ήταν να μεριμνήσετε έγκαιρα για την ενοικίαση πλεούμενου.

 

Ιστιοπλοΐα

Στην Κάλυμνο η ιστιοπλοΐα είναι ξεκούραστη, καθώς οι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι σας επιτρέπουν να χαρείτε το κυματάκι, απολαμβάνοντας συγχρόνως τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και θαυμάζοντας τις  μαγευτικές φυσικές τοποθεσίες του νησιού. Εάν δε διαθέτε δικό σας σκάφος μπορείτε να νοικιάσετε ένα  από την Πόθια (με ή χωρίς καπετάνιο) και να επισκευτείτε στη συνέχεια τα κοντινά νησάκια.

 

Windsurfing

Οι άνεμοι έντασης 3 - 5 μποφόρ (αλλά και πολλές φορές και παραπάνω) που αναπτύσσονται συνήθως στα στενά μεταξύ Καλύμνου και Τελένδου είναι ο ιδανικός σύμμαχος για όσους αγαπούν το windsurfing. Με τη σανίδα σας μπορείτε να και περιηγηθείτε στα απόκρυφα μέρη του νησιού και να βρεθείτε σε παραδεισένιους κολπίσκους που θα σας μαγέψουν!

 

Yacht - Κρουαζιέρες

Για όσους προτιμούν περισσότερη άνεση κατά την εξερεύνηση της ακτογραμμής της Καλύμνου αλλά και των γύρω νησιών, υπάρχει η επιλογή των yacht που θα δώσει πιο κοσμοπολίτικο αέρα στις διακοπές σας. Στο νησί υπάρχουν εταιρίες yachting που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες και οργανώνουν επίσης κρουαζιέρες στα υπόλοιπα κοντινά νησιά.